Bram-vaječná směska s rajčaty


INGREDIENCE:

  • 150 g            - BRAMBORY
  • 2 ks              - VEJCE
  •                      - SLANINA
  •                      - RAJČATA
  •                      - SŮL, BYLINKY     

POSTUP:

  1. Brambory pokrájejte na plátky či kostičky, a velmi krátce je povařte ve vodě. 
  2. Na pánvi je pak chvíli nechte opéct. 
  3. Poté do směsi rozklepněte vejce, a míchejte až do vámi požadované konzistence. 
  4. Dochuťte solí a bylinkami.   
  5. Na závěr můžete přidat pokrájená rajčata a slaninu.           

CHCETE VĚDĚT NĚCO NAVÍC?

Před pečením brambor lze ještě na pánvi osmahnout cibulku, v takovém případě pak ale šetřete se slaninou. 

Slanina se nenechává vypéct, ale přidává se až na závěr receptu. Je to z toho důvodu, aby v ní nezoxidoval cholesterol (stačí, že už zoxidoval ve vejcích).

Pokud chcete tomuto receptu dodat zvláštní chuť, přidejte ještě na závěr olivy nebo kapary.

Vzhledem k většímu obsahu tuku se tento pokrm nehodí na snídani. Mohl by vás totiž místo "nakopnutí" slušně zabrzdit (díky delšímu trávení).