Bram-vaječná směska s rajčaty
INGREDIENCE:
- 150 g - BRAMBORY
- 2 ks - VEJCE
- - SLANINA
- - RAJČATA
- - SŮL, BYLINKY
POSTUP:
- Brambory pokrájejte na plátky či kostičky, a velmi krátce je povařte ve vodě.
- Na pánvi je pak chvíli nechte opéct.
- Poté do směsi rozklepněte vejce, a míchejte až do vámi požadované konzistence.
- Dochuťte solí a bylinkami.
- Na závěr můžete přidat pokrájená rajčata a slaninu.
CHCETE VĚDĚT NĚCO NAVÍC?
Před pečením brambor lze ještě na pánvi osmahnout cibulku, v takovém případě pak ale šetřete se slaninou.
Slanina se nenechává vypéct, ale přidává se až na závěr receptu. Je to z toho důvodu, aby v ní nezoxidoval cholesterol (stačí, že už zoxidoval ve vejcích).
Pokud chcete tomuto receptu dodat zvláštní chuť, přidejte ještě na závěr olivy nebo kapary.
Vzhledem k většímu obsahu tuku se tento pokrm nehodí na snídani. Mohl by vás totiž místo "nakopnutí" slušně zabrzdit (díky delšímu trávení).