Domácí balkánský sýr
INGREDIENCE:
- 250 g - TVRDÝ TVAROH
- 35 g - SŮL
- 1 l - VODA
- (KOŘENÍ)
POSTUP:
- Tvaroh dejte do vyšší misky.
- Zalijte ho 1 litrem vody.
- Přidejte cca 35 g soli (tj. 6-7 polévkových lžic).
- Nechte odležet minimálně 5 dní v lednici.
CHCETE VĚDĚT NĚCO NAVÍC?
Nejedná se ani tak o recept, jako spíš o možnost vyrobit si doma nenáročně (a levně) tuto oblíbenou přílohu do salátu.
Navíc můžete ovlivnit chuť, slanost a konzistenci přesně tak, jak vám to nejvíce chutná.
Pokud chcete mít balkánský sýr ochucený, přidejte buď na konci zrání, nebo po vyjmutí z lázně, koření dle libosti.
Čím tvrdší tvaroh na začátku použijete, tím bude tužší konzistence "balkánu" na konci.