Domácí balkánský sýr


INGREDIENCE:

  • 250 g          - TVRDÝ TVAROH
  • 35 g            - SŮL
  • 1 l               - VODA 
  •                      (KOŘENÍ)                               

POSTUP:

  1. Tvaroh dejte do vyšší misky. 
  2. Zalijte ho 1 litrem vody. 
  3. Přidejte cca 35 g soli (tj. 6-7 polévkových lžic). 
  4. Nechte odležet minimálně 5 dní v lednici.          

CHCETE VĚDĚT NĚCO NAVÍC?

Nejedná se ani tak o recept, jako spíš o možnost vyrobit si doma nenáročně (a levně) tuto oblíbenou přílohu do salátu. 

Navíc můžete ovlivnit chuť, slanost a konzistenci přesně tak, jak vám to nejvíce chutná. 

Pokud chcete mít balkánský sýr ochucený, přidejte buď na konci zrání, nebo po vyjmutí z lázně, koření dle libosti. 

Čím tvrdší tvaroh na začátku použijete, tím bude tužší konzistence "balkánu" na konci.