Kuřecí steak na fazolkách
INGREDIENCE:
- 150 g - KUŘECÍ PRSO
- 150 g - ZELENÉ FAZOLKY
- 2 plátky - SLANINA
- - SŮL, ČESNEK
POSTUP:
- Kuřecí steak připravte na grilu nebo v troubě.
- Poté jemně nařezejte jeho povrch a vetřete ochucený olej nebo máslo.
- Nechte steak odpočinout v alobalu.
- Čerstvé fazolky zarovnejte na zhruba stejnou délku (odříznutím špiček).
- Povařte je v osolené vodě 6-8 minut, a potom je prudce zchlaďte.
- (...pokud máte fazolky mražené, připravte je dle návodu na obalu...)
- Na pánvi vyškvařte slaninu.
- Přidejte fazolky a rychle je se slaninou a česnekem orestujte.
CHCETE VĚDĚT NĚCO NAVÍC?
Kuřecí steak si připravte dle libosti. Preferoval bych gril nebo troubu. Ale určitě bude skvělé, pokud se zároveň s děláním steaku souběžně pustíte i do fazolek. Sejde se vám pak všechno hezky teplé na talíři.
Zelené fazolky jsou výborné buď jako samostatné jídlo nebo jako příloha k masům.
V tomto případě nevadí ani jejich mražená varianta, jelikož čerstvé jsou nejlepší a nejlevnější až během léta, a na začátku podzimu. Mražené si zachovávají nutriční hodnoty až po dobu 6 měsíců. Připravte je dle návodu na obalu.
Pokud děláte fazolky čerstvé, pak se při výběru soustřeďte na jejich tvrdost a barvu. Jasně zelená barva, vyšší tvrdost, a křupnutí při zlomení indikují tu správnou volbu.
Chcete-li zachovat barvu čerstvých fazolek, pak je po varu rychle zchlaďte v míse s ledovou vodou (blanšírování) a pak až pokračujte v jejich rychlém restování.
Množství pro jednu osobu je cca 150 g, jako příloha. 250 g, když máte fazolky samotné (jako hlavní chod).
V tomto receptu nevadí ani slanina ve fazolkách, ani kapka oleje či másla na mase, protože kuřecí prso je suché (resp. nízkotučné).