Plněné žampiony


INGREDIENCE:

  • 3-4 ks          - ŽAMPION
  • 1 ks              - VEJCE
  •                      - TVRDÝ SÝR
  •                      - SLANINA
  •                      - SŮL, KOŘENÍ, BYLINKY

POSTUP:

  1. Žampióny opatrně vydlabejte. 
  2. Polovinu "výdlabků" na jemno pokrájejte. Druhou polovinu použijte jinde.
  3. Pokrájené "výdlabky" smíchejte s bylinkami a kořením (hodí se tymián, pažitka, oregáno, rozmarýn, majoránka, česnek), s vejcem a s nastrouhaným sýrem. 
  4. Směs promíchejte a naplňte s ní vydlabané klobouky. 
  5. Pečte v troubě na 160 °C, cca 15-20 min. (čas přizpůsobte velikosti klobouků).

CHCETE VĚDĚT NĚCO NAVÍC?

Na vydlabávání vnitřků žampiónů se výborně hodí lžíce nebo ideálně tvořítko na ovocné kuličky. 

Druhá polovina "výdlabků" se dá použít do rizota nebo do jiných asijských receptů.

Žampiony jsou hotové, když je vajíčko uvnitř udělané. 

Doporučuji okamžitou konzumaci. Opětovným ohříváním plněné žampiony ztrácí jak na vzhledu, tak na chuti. 

Příloha není potřeba. Je to dost syté jídlo, takže počítejte tak 4 větší kusy na osobu.