Ředkvičková pomazánka
INGREDIENCE:
- svazek - ŘEDKVIČKY
- 80 g - GERVAIS light (TVAROH)
- - (ŘEŘICHA, VLAŠSKÉ OŘECHY, JINÉ BYLINKY)
- - SŮL, PEPŘ, DIJONSKÁ HOŘČICE
POSTUP:
- Svazek ředkviček omyjte a nastrouhejte (nebo
umixujte).
- Podle chuti do nich přimíchejte třeba i vlašské ořechy, řeřichu, nebo jiné bylinky.
- Jestliže máte raději pomazánky o hustší konzistenci, přimíchejte do tohoto základu ještě tvaroh nebo Gervais Light.
- Pomazánku dochuťte.
CHCETE VĚDĚT NĚCO NAVÍC?
Pokud s pomazánkou zrovna nepospícháte, doporučuji ředkvičky po nastrouhání lehce prosolit, a nechat tak 20 minut odstát, aby se odvodnily. Poté z nich přebytečnou vodu slijte, nebo je těch 20 minut nechte odstát třeba už rovnou v cedníku...
Výsledná pomazánka pak nebude obsahovat tolik vody.
Výbornou chuťovou tečku v pomazánce udělá i kousíček dijonské hořčice a trocha pepře. Pozor však, aby nebyla přehlušena samotná chuť ředkviček. Je potřeba s přidáváním různých ingrediencí postupovat velice opatrně, a stále promíchávat a ochutnávat.
Je to velice lehká a jednoduchá svačinka.