Ředkvičková pomazánka


INGREDIENCE:

  • svazek         - ŘEDKVIČKY
  • 80 g              - GERVAIS light (TVAROH)
  •                       - (ŘEŘICHA, VLAŠSKÉ OŘECHY, JINÉ BYLINKY)
  •                       - SŮL, PEPŘ, DIJONSKÁ HOŘČICE          

POSTUP:

  1. Svazek ředkviček omyjte a nastrouhejte (nebo umixujte). 
  2. Podle chuti do nich přimíchejte třeba i vlašské ořechy, řeřichu, nebo jiné bylinky.
  3. Jestliže máte raději pomazánky o hustší konzistenci, přimíchejte do tohoto základu ještě tvaroh nebo Gervais Light.
  4. Pomazánku dochuťte.

CHCETE VĚDĚT NĚCO NAVÍC?

Pokud s pomazánkou zrovna nepospícháte, doporučuji ředkvičky po nastrouhání lehce prosolit, a nechat tak 20 minut odstát, aby se odvodnily. Poté z nich přebytečnou vodu slijte, nebo je těch 20 minut nechte odstát třeba už rovnou v cedníku...
Výsledná pomazánka pak nebude obsahovat tolik vody. 

Výbornou chuťovou tečku v pomazánce udělá i kousíček dijonské hořčice a trocha pepře. Pozor však, aby nebyla přehlušena samotná chuť ředkviček. Je potřeba s přidáváním různých ingrediencí postupovat velice opatrně, a stále promíchávat a ochutnávat.

 Je to velice lehká a jednoduchá svačinka.