Salát Caprese
INGREDIENCE:
- 2-3 ks - RAJČATA
- 1 ks - MOZZARELLA LIGHT
- 5 lístků - BAZALKA
- SŮL, PEPŘ, OLIVOVÝ OLEJ (EXTRA VIRGIN)
POSTUP:
- Mozzarellu nechte chvilku okapat, a pak ji nakrájejte na plátky.
- Rajčata omyjte a vroubkatým nožem je také nakrájejte na plátky.
- Na talíři pak proložte plátky mozzarelly s plátky rajčat, a s natrhanými lístky bazalky.
- Poté salát osolte a opepřete.
- Nakonec vše zakápněte olivovým olejem.
CHCETE VĚDĚT NĚCO NAVÍC?
Pokud budete chtít lístky bazalky na menší kousky, tak je vždy trhejte za sucha v ruce. Nikdy je nestříhejte nůžkami, a ani je nekrájejte nožem. Potom by vám totiž začaly černat.
Použijete-li v receptu Mozzarellu light, pak je přidaný olivový olej v pořádku. V případě klasické Mozzarelly už olej do salátu nepřidávejte.
Salát lze připravit i tím stylem, že koupíte malé kuličky Mozzarelly, a promícháte je s malými cherry rajčátky a bazalkou.
A proč salát obsahuje zrovna tyto tři ingredience?
Protože zelená barva bazalky, bílá barva Mozzarelly a červená barva rajčat, jsou barvy italské vlajky, odkud tento předkrm také pochází. Konkrétně pak z oblasti Kampánie.
Vy však tento salát konzumujte jako jedno celé jídlo, ne jako předkrm.
Svou povahou se salát hodí jako lehčí večeře, pokud jste přes den až moc hřešili :-)