Salát Caprese


INGREDIENCE:

  • 2-3 ks          - RAJČATA
  • 1 ks              - MOZZARELLA LIGHT
  • 5 lístků        - BAZALKA
  •                         SŮL, PEPŘ, OLIVOVÝ OLEJ (EXTRA VIRGIN)

POSTUP:

  1. Mozzarellu nechte chvilku okapat, a pak ji nakrájejte na plátky. 
  2. Rajčata omyjte a vroubkatým nožem je také nakrájejte na plátky. 
  3. Na talíři pak proložte plátky mozzarelly s plátky rajčat, a s natrhanými lístky bazalky. 
  4. Poté salát osolte a opepřete. 
  5. Nakonec vše zakápněte olivovým olejem.     

CHCETE VĚDĚT NĚCO NAVÍC?

Pokud budete chtít lístky bazalky na menší kousky, tak je vždy trhejte za sucha v ruce. Nikdy je nestříhejte nůžkami, a ani je nekrájejte nožem. Potom by vám totiž začaly černat. 

Použijete-li v receptu Mozzarellu light, pak je přidaný olivový olej v pořádku. V případě klasické Mozzarelly už olej do salátu nepřidávejte. 

Salát lze připravit i tím stylem, že koupíte malé kuličky Mozzarelly, a promícháte je s malými cherry rajčátky a bazalkou. 

A proč salát obsahuje zrovna tyto tři ingredience?
Protože zelená barva bazalky, bílá barva Mozzarelly a červená barva rajčat, jsou barvy italské vlajky, odkud tento předkrm také pochází. Konkrétně pak z oblasti Kampánie.   

Vy však tento salát konzumujte jako jedno celé jídlo, ne jako předkrm. 

Svou povahou se salát hodí jako lehčí večeře, pokud jste přes den až moc hřešili :-)