Tatarák z lososa
INGREDIENCE:
- 1 ks - LOSOSOVÝ FILET
- 1/2 - MALÁ ŠALOTKA
- - CITRON
- - OLIVOVÝ OLEJ EXTRA VIRGIN
- - MOŘSKÁ SŮL
- - PROVENSÁLSKÉ BYLINKY
POSTUP:
- Čerstvý filet z lososa (i cibulku) nakrájejte hodně najemno.
- Dochuťte tatarák solí, bylinkami a citronem.
- Vše dobře promíchejte a zakápněte slzou olivového oleje.
CHCETE VĚDĚT NĚCO NAVÍC?
Vyvarujte se mletí nebo mixování, protože nechcete pyré. Já maso na rybí tatarák škrábu ostrým nožem, a pokud se mi odtrhne větší kousek, tak ten jemně pokrájím.
Tatarák musí být cítit po základní surovině, což je maso. Takže žádná tabasca, chilli omáčky nebo česnek! Lososovi stačí jen trocha mořské soli, pár bylinek (třeba provensálských), slza olivového oleje a pár kapek citronu.
Pokud se nemůžete obejít bez cibule nebo šalotky, tak na jeden filet přidejte půlku malé cibule, nasekané rovněž najemno.
Pokud vám nějaký tatarák zbyde, tak ho druhý den přidejte třeba k rýži. Pro jistotu však již maso s rýží promíchejte na pánvi a nechte ho trochu propéct. Nebo vše zapečte v troubě.
Každý tatarák by se měl jíst čerstvý (do několika hodin po přípravě). Nutnost kvality masa a uchovávání v chladu asi zdůrazňovat nemusím.
Jako přílohu zkuste nějaké křupavé neochucené pečivo, nebo pečené krekry.