Zeleninové špagety s masem


INGREDIENCE:

  •                    - ZELENINA (OKURKA, MRKEV, CUKETA)
  • 150 g          - MLETÉ MASO
  • 1 ks            - CIBULKA
  • 1 ks            - RAJČATOVÝ PROTLAK
  •                    - SŮL, KOŘENÍ, BYLINKY, ČESNEK                                      

POSTUP:

  1. Z libovolné zeleniny vyrobte špagety (hodí se okurka, mrkev, cuketa). Buď je vyrobte škrabkou, nožem nebo spiralizérem
  2. Na oleji osmahněte cibulku. 
  3. Přidejte mleté maso a na chvíli i česnek ve větších kusech.
  4. Poté restujte a na konci restování česnek vyndejte. 
  5. Dochuťte maso bylinkami a kořením.
  6. Na závěr přidejte rajčatový protlak. 
  7. Zeleninové špagety a masovou omáčkovou směs promíchejte ještě v pánvi.        

CHCETE VĚDĚT NĚCO NAVÍC?

Zeleninové špagety, spirály, špalíky, vrtule či hranoly jsou úžasnou a lepší alternativou (ze sacharidového hlediska) ke stejnojmenným těstovinám. 

Špagety a spirály se dobře vyrábějí spiralizéry. Ostatní tvary budete muset nakrájet nožem, či škrabkou. 

Pokud chcete v pokrmu česnek nechat, tak z něj vyndavejte zelený střed. Nebude vám pak těžko od žaludku, protože pro tělo je tento střed (klíček) těžce stravitelný.