Zeleninové špagety s masem
INGREDIENCE:
- - ZELENINA (OKURKA, MRKEV, CUKETA)
- 150 g - MLETÉ MASO
- 1 ks - CIBULKA
- 1 ks - RAJČATOVÝ PROTLAK
- - SŮL, KOŘENÍ, BYLINKY, ČESNEK
POSTUP:
- Z libovolné zeleniny vyrobte špagety (hodí se okurka, mrkev, cuketa). Buď je vyrobte škrabkou, nožem nebo spiralizérem.
- Na oleji osmahněte cibulku.
- Přidejte mleté maso a na chvíli i česnek ve větších kusech.
- Poté restujte a na konci restování česnek vyndejte.
- Dochuťte maso bylinkami a kořením.
- Na závěr přidejte rajčatový protlak.
- Zeleninové špagety a masovou omáčkovou směs promíchejte ještě v pánvi.
CHCETE VĚDĚT NĚCO NAVÍC?
Zeleninové špagety, spirály, špalíky, vrtule či hranoly jsou úžasnou a lepší alternativou (ze sacharidového hlediska) ke stejnojmenným těstovinám.
Špagety a spirály se dobře vyrábějí spiralizéry. Ostatní tvary budete muset nakrájet nožem, či škrabkou.
Pokud chcete v pokrmu česnek nechat, tak z něj vyndavejte zelený střed. Nebude vám pak těžko od žaludku, protože pro tělo je tento střed (klíček) těžce stravitelný.